Mitä on varattu YouTube-mainonta?

Bränditurvallisuus YouTuben ja Facebookin ostetussa mainonnassa on aiheellinen huoli mainostajalle. Mainostajan on vaikea hallita mainosympäristöä, sillä kanavien ja sisällön laatu ja määrä ovat käytännössä rajattomia.

Kiinnostuksen kohteiden perusteella kohdennetussa, huutokauppapohjaisessa YouTube-mainonnassa voidaan valita tiettyjä kanavia, mutta takuita mainosnäyttöjen saamisesta valituissa kanavissa ei ole. Varatussa mainonnassa sen sijaan tavoittavuus on taattua ja kanavat sisällöllisesti tarkoin harkittuja.

Varattua mainontaa voidaan kohdentaa mm. sisällön, demografian ja päätelaitteen mukaan valitun kotimaisen sisällön parissa. Googlen kautta saatavaa dataa hyödyntämällä voidaan luoda tarkempia segmenttejä kohdeyleisön kiinnostusten mukaan. Esimerkiksi lifestyle-tekijä Mariieveronican YouTube-kanavalta löytyy viisinkertainen ostoaie älypuhelinten osalta. Vastaavasti futistähti Ilaripron kanavalla Sony Playstationin ostoaie on viisitoistakertainen keskiarvokäyttäjään verrattuna.

Varattu mainonta pähkinänkuoressa

  • Mainostaja ostaa mainontaa kiinteän määrän kiinteällä hinnalla
  • Mainostaja tietää kontekstin kokonaisuudessaan
  • Hinnoitellaan CPM (Cost Per Mille) tai CPD (päiväkohtainen) -pohjaisesti
  • Mainontaa voi tehostaa hyödyntämällä harkitusti tubettajia kasvoina
  • Suositellaan hyödynnettäväksi lanseerausten, tunnettuuden kasvattamisen tai uudelleenbrändäyksen yhteydessä
  • Mahdollisuus ei-ohitettaviin videomainoksiin ja kanavan haltuunottoon

Troot tarjoaa vihdoin bränditurvallista videomainontaa Suomessa

Troot on solminut Googlen kanssa sopimuksen, jonka myötä voimme tarjota varattua videomainontaa verkostomme kanavissa. Tarjoamme eksklusiivisia mainosmuotoja, kuten mm. ei-ohitettavia videomainoksia ja kanavien haltuunottoja, joissa muut mainokset voidaan blokata valitulta kanavalta pois. Mainostaja voi siis saada käyttöönsä kanavan koko mainosinventaarin kampanjan ajaksi (SOV 100%).

Varattuja mainoksia ajetaan Trootin YouTube-verkoston videoiden alussa, välissä ja lopussa. Verkostossamme on Suomen parhaiden ja laadukkaimpien talenttien kanavat, jotka keräävät yhteensä yli 7,5 miljoonaa käynnistystä viikottain.

YouTubessa on suositeltavaa hyödyntää kontekstissa suosittuja kasvoja. Tästä esimerkkinä vaikkapa komediaryhmä Biisonimafian ja työvaatevalmistaja Dimexin mainosvideot 2017, joita hyödynnettiin sisältöyhteistyön tukena laajentamalla brändiviestiä sekä taktisella uudelleenmarkkinoinnilla. Biisonimafian tähdittämien, uudelleenmarkkinointiin käytettävien mainosten katseluosuus oli lähes 30 % korkeampi kuin geneerisessä mainoksessa.

Esimerkki mainoksesta:

Esimerkki uudelleenmarkkinoinnista:

 

♥: Joona

Joona Haatainen, CEO
+358(0)50 513 3077
joona.haatainen@trootgroup.com