Meidän Mansikkka julkaisi esikoiskirjan!

Mansikkka eli Maiju Voutilainen on julkaissut runokirjan. Otavan kustantama esikoisteos Itke minulle taivas on tummasävyinen kokonaisuus, joka avaa Maijun omia tuntemuksia masennuksesta.

”Oma runokirja on ollut minulle vuosia kytenyt unelma. Kirja keskittyy aikaan, kun kärsin itse kovasta ahdistuksesta. Haluan teoksella osoittaa, kuinka aina on toivoa ja asioilla on mahdollisuus järjestyä. Kokemuksiin palaaminen oli tietysti raskasta, mutta myös puhdistavaa”, Maiju pohtii.

Maiju on kertonut avoimesti masennuksestaan ja halunnut kannustaa esimerkillään vapaampaan keskusteluun mielenterveysasioista. Rohkea runoteos päättää tunnetun tubettajan vaiherikkaan vuoden, jonka aikana hän on myös toiminut Mielenterveyden keskusliiton nimittämänä Hyvän mielen lähettiläänä.

”Nuorten keskuudessa paha olo on todella yleistä. Mitkään tuntemukset eivät ole niin vähäpätöisiä, että niitä voisi sivuuttaa. Omalla kohdallani kokemusten pukeminen runomuotoon oli terapeuttista. Kannustankin kaikkia etsimään itselle sopivan tavan purkaa pahaa oloa ja ajatuksia”, Maiju  summaa.

Troot on ollut mukana projektissa ylpein mielin.

”Tubettamisen ympäriltä on julkaistu jo useita teoksia. Tällainen taiteellinen kulma on kuitenkin ensimmäinen laatuaan. Tämä on mainio osoitus siitä, kuinka moninaisiin teemoihin tubettajat voivat tekemisellään tarttua. Nuorten rohkaiseminen ja uusien keskustelujen avaaminen on aina ollut osa Maijun Tube-tekemistä ja tämä on mieletön konkreettinen teko sen eteen”, kommentoi toimitusjohtaja Joona Haatainen.

Itke minulle taivas löytyy kirjakaupoista 16.11. lähtien.