YouTube-analytiikan uudet ominaisuudet – tiesitkö jo nämä?

YouTube on nuorten kohderyhmässä kävijämäärien ja sisältöjen osalta seuratuin sosiaalisen median kanava. Suomessa Tube on kuitenkin alustana edelleen verrattain vieras ja erityisesti ostetun mainonnan osalta kasvu on ollut toistaiseksi hidasta (IAB, Q1/2018), vaikkakin tubettajien merkitys vaikuttajamarkkinoinnin kentällä kasvaa edelleen räjähdysmäisesti.

Facebook puolestaan on vakiinnuttanut kasvavan jalansijan some-mainonnan alustana. Merkittävin syy tähän on mainostilan ostaminen, joka YouTubessa on vaatinut ymmärrystä sekä Tuben että Google Adsin toimintaperiaatteista ja siksi näyttäytynyt mainostajalle suorastaan hankalana.

Nyt YouTuben analytiikkaan tehdyt parannukset helpottavat ja selkeyttävät vaikuttajamarkkinoinnin mittaamista sekä mainostilan ostamista. Tässä niistä kolme tärkeintä:

1. Uusi sisällönhallintajärjestelmä (Beta-vaiheessa)

YouTube on lanseerannut kaikille käyttäjille uuden YouTube Studio -sisällönhallintajärjestelmän (tutummin Content Studio). Järjestelmä on toiminnaltaan huomattavasti intuitiivisempi ja sisältää analytiikan seuraamista helpottavaa infografiikkaa, jonka avulla dataan uppoutuminen sujuu vaivattomasti. Uusi järjestelmä on BETA-vaiheessa, minkä johdosta aktiiviselta YouTube-käyttäjältä vaaditaan vielä toistaiseksi myös perinteisen käyttöliittymän selaamista oleellisen tiedon selvittämiseksi. Perehtyminen uuden järjestelmän toimintaan toki palkitsee jo tässä vaiheessa.

2. Yksittäiset katsojat (unique viewers)

YouTuben Content Studioon on ilmestynyt uusi Yksittäiset katsojat -osio, jonka avulla kanavan nettokatselun määrän tarkastelu on mahdollista. Osiosta pystyy myös selvittämään uniikkien katselujen liikenteen alkuperän ja se tarjoaa mainostajalle sekä sisällöntuottajalle väylän tarkastella sisältöjen speksejä niin kanava- kuin videotasolla.

Ryhmä-työkalun (grouping) avulla mainostaja voi myös yhdistellä vaikuttajamarkkinointikampanjan sisältöjä sekä laskea kahden kanavan uniikit katselut, koko kampanjan nettotavoittavuuden tai selvittää sarjatyylisen sisällöntuotannon vetävyyttä tarkastelemalla yksittäisen katsojan katselukertoja eri kampanjavideoiden suhteen. Eräskin tubettajamme tavoitti viimeisen 28 päivän aikana 350 000 uniikkia katsojaa, joista yksittäinen katsoja valitsi sisältöä seurattavaksi keskimäärin 6,54 videon verran (ks. kuva alla). Uusi analytiikka antaa näin osviittaa myös sitoutuneesta yleisöstä.

3. Tavoitetut katsojat (impressions)

YouTube-videoihin ohjaavat pikkukuvat (thumbnails) ovat yksi merkittävimmistä elementeistä sisällön leviämisen kannalta. Pikkukuvalla on mahdollisuus herättää välitön kiinnostus videoon erityisesti silloin, kun YouTube suosittelee videota katsojalle. Uudistusten myötä YouTuben uusi analytiikka esittää pikkukuvien keräämät impressiot, eli kuinka usein pikkukuva on nähty ja kuinka moni katsoja on lopulta päätynyt klikkaamaan itsensä myös varsinaisen sisällön pariin.

Troottilaiset ovat uudistuksista kiitollisia, sillä ne tuottavat läpinäkyvyyttä mainostajalle ja toimivat uudenlaisena työkaluna myös sisällöntuottajalle. Me voidaan auttaa, jos mainonta ja videomarkkinointi YouTubessa kiinnostavat. Tarjoamme nyt myös varattua videomainontaa, jossa tavoittavuus on taattua ja kanavat sisällöllisesti tarkoin harkittuja. Varatusta mainonnasta voit lukea lisää täältä, minkä lisäksi meidän luova tiimi auttaa mielellään:

Tony Stepanow
+358(0)50 506 0220
tony.stepanow@trootgroup.com

Simo Liukkonen
+358(0)50 465 3824
simo.liukkonen@trootgroup.com